Respiration Space
P SHEN
5th year MLA
Victoria university of Wellington
NZ
Respiration Space
+
theurbanenvironment:

Patrick Blanc | French | Botanist | Superstar
theurbanenvironment:

Patrick Blanc | French | Botanist | Superstar
theurbanenvironment:

Patrick Blanc | French | Botanist | Superstar
theurbanenvironment:

Patrick Blanc | French | Botanist | Superstar
theurbanenvironment:

Patrick Blanc | French | Botanist | Superstar
theurbanenvironment:

Patrick Blanc | French | Botanist | Superstar
theurbanenvironment:

Patrick Blanc | French | Botanist | Superstar
theurbanenvironment:

Patrick Blanc | French | Botanist | Superstar
theurbanenvironment:

Patrick Blanc | French | Botanist | Superstar
theurbanenvironment:

Patrick Blanc | French | Botanist | Superstar
+
fabriciomora:

GreenStone Garden (Landscape project) - Konrad Wójcik
fabriciomora:

GreenStone Garden (Landscape project) - Konrad Wójcik
fabriciomora:

GreenStone Garden (Landscape project) - Konrad Wójcik
fabriciomora:

GreenStone Garden (Landscape project) - Konrad Wójcik
+
life-of-an-architecture-student:

life-of-an-architecture-student:

Here are some of the drawings for my final. I’m really proud of these!
Senior year is now over!

I just realized my shadows for the people don’t match the shadows of the building in my renderings. /facepalm 
life-of-an-architecture-student:

life-of-an-architecture-student:

Here are some of the drawings for my final. I’m really proud of these!
Senior year is now over!

I just realized my shadows for the people don’t match the shadows of the building in my renderings. /facepalm 
life-of-an-architecture-student:

life-of-an-architecture-student:

Here are some of the drawings for my final. I’m really proud of these!
Senior year is now over!

I just realized my shadows for the people don’t match the shadows of the building in my renderings. /facepalm 
life-of-an-architecture-student:

life-of-an-architecture-student:

Here are some of the drawings for my final. I’m really proud of these!
Senior year is now over!

I just realized my shadows for the people don’t match the shadows of the building in my renderings. /facepalm 
life-of-an-architecture-student:

life-of-an-architecture-student:

Here are some of the drawings for my final. I’m really proud of these!
Senior year is now over!

I just realized my shadows for the people don’t match the shadows of the building in my renderings. /facepalm 
life-of-an-architecture-student:

life-of-an-architecture-student:

Here are some of the drawings for my final. I’m really proud of these!
Senior year is now over!

I just realized my shadows for the people don’t match the shadows of the building in my renderings. /facepalm 
+
larchitecturecasestudy:

jai—me:

Landscape Architecture: HASSELLProject name: Lakeway RedevelopmentLocation: Perth, Western Australia, AustraliaCompletion date: 2007Area: 4.3 haBudget: A$2.8m
Stealin’ some stats from Landezine
larchitecturecasestudy:

jai—me:

Landscape Architecture: HASSELLProject name: Lakeway RedevelopmentLocation: Perth, Western Australia, AustraliaCompletion date: 2007Area: 4.3 haBudget: A$2.8m
Stealin’ some stats from Landezine
larchitecturecasestudy:

jai—me:

Landscape Architecture: HASSELLProject name: Lakeway RedevelopmentLocation: Perth, Western Australia, AustraliaCompletion date: 2007Area: 4.3 haBudget: A$2.8m
Stealin’ some stats from Landezine
larchitecturecasestudy:

jai—me:

Landscape Architecture: HASSELLProject name: Lakeway RedevelopmentLocation: Perth, Western Australia, AustraliaCompletion date: 2007Area: 4.3 haBudget: A$2.8m
Stealin’ some stats from Landezine
+
arkitekcher:

House of Fairytales  |  AND-RÉ
Location: Odense, Denmark
- We propose a space that challenges the visitor, serving as a gate to the imaginary and spirit of the writer universe, materialized through architecture. We present a living experience into H. C. Andersen’s tales. An experience totally inspired by the author, one that inspires the visitor to feel the values, moral and sensations offered by his stories. The concept is a garden that grew into a deep forest, transforming the public space into a magical experience. The theme of the forest is a regular appearance with a significant role, in fairytales and folklore. It represents mystery and dangers, being also a place of opportunity and transformation. This Fairytale Forest merges the public and private domain, in a coherent and unified whole, made of momentums that gently connect the outdoor with the indoor spaces.
arkitekcher:

House of Fairytales  |  AND-RÉ
Location: Odense, Denmark
- We propose a space that challenges the visitor, serving as a gate to the imaginary and spirit of the writer universe, materialized through architecture. We present a living experience into H. C. Andersen’s tales. An experience totally inspired by the author, one that inspires the visitor to feel the values, moral and sensations offered by his stories. The concept is a garden that grew into a deep forest, transforming the public space into a magical experience. The theme of the forest is a regular appearance with a significant role, in fairytales and folklore. It represents mystery and dangers, being also a place of opportunity and transformation. This Fairytale Forest merges the public and private domain, in a coherent and unified whole, made of momentums that gently connect the outdoor with the indoor spaces.
arkitekcher:

House of Fairytales  |  AND-RÉ
Location: Odense, Denmark
- We propose a space that challenges the visitor, serving as a gate to the imaginary and spirit of the writer universe, materialized through architecture. We present a living experience into H. C. Andersen’s tales. An experience totally inspired by the author, one that inspires the visitor to feel the values, moral and sensations offered by his stories. The concept is a garden that grew into a deep forest, transforming the public space into a magical experience. The theme of the forest is a regular appearance with a significant role, in fairytales and folklore. It represents mystery and dangers, being also a place of opportunity and transformation. This Fairytale Forest merges the public and private domain, in a coherent and unified whole, made of momentums that gently connect the outdoor with the indoor spaces.
arkitekcher:

House of Fairytales  |  AND-RÉ
Location: Odense, Denmark
- We propose a space that challenges the visitor, serving as a gate to the imaginary and spirit of the writer universe, materialized through architecture. We present a living experience into H. C. Andersen’s tales. An experience totally inspired by the author, one that inspires the visitor to feel the values, moral and sensations offered by his stories. The concept is a garden that grew into a deep forest, transforming the public space into a magical experience. The theme of the forest is a regular appearance with a significant role, in fairytales and folklore. It represents mystery and dangers, being also a place of opportunity and transformation. This Fairytale Forest merges the public and private domain, in a coherent and unified whole, made of momentums that gently connect the outdoor with the indoor spaces.
arkitekcher:

House of Fairytales  |  AND-RÉ
Location: Odense, Denmark
- We propose a space that challenges the visitor, serving as a gate to the imaginary and spirit of the writer universe, materialized through architecture. We present a living experience into H. C. Andersen’s tales. An experience totally inspired by the author, one that inspires the visitor to feel the values, moral and sensations offered by his stories. The concept is a garden that grew into a deep forest, transforming the public space into a magical experience. The theme of the forest is a regular appearance with a significant role, in fairytales and folklore. It represents mystery and dangers, being also a place of opportunity and transformation. This Fairytale Forest merges the public and private domain, in a coherent and unified whole, made of momentums that gently connect the outdoor with the indoor spaces.
+
architecturalvisualisation:

Folding House
by  AR Design Studio
architecturalvisualisation:

Folding House
by  AR Design Studio
architecturalvisualisation:

Folding House
by  AR Design Studio
+
subtilitas:

Peter Zumthor - Swiss sound box, a pavilion for the 2000 expo in Hanover. The temporary pavilion was designed with the expo’s theme of “sustainability” in mind. Over 3000 cubic meters of Swiss Larch and Fir were shipped to Germany, and stacked in a fashion similar to standard lumber-drying racks. Engineer Jürg Conzett was brought in to devise a cable tensioning system that allowed the structure to be assembled without the use of nails, screws, or other adhesives. The tension rods were periodically tightened throughout the course of the expo to maintain structural integrity as the wood dried. The project was then disassembled and shipped back to Switzerland in a post-tensioned state, increasing the value of the lumber. The porous design also played a crucial role in the programing of the space; unlike other pavilions which traditionally served as national portfolios, the soundbox was intended as place to relax, socialize, and explore. Over 500 musicians wandered through the projects labyrinthian layout during its 6 month existence, sometimes interacting through the walls, other times congregation for orchestral performances. Three different bar and food areas ensured visitors had a more private space to relax amongst the congested expo grounds. Photos (C) Roland Halbe. 
subtilitas:

Peter Zumthor - Swiss sound box, a pavilion for the 2000 expo in Hanover. The temporary pavilion was designed with the expo’s theme of “sustainability” in mind. Over 3000 cubic meters of Swiss Larch and Fir were shipped to Germany, and stacked in a fashion similar to standard lumber-drying racks. Engineer Jürg Conzett was brought in to devise a cable tensioning system that allowed the structure to be assembled without the use of nails, screws, or other adhesives. The tension rods were periodically tightened throughout the course of the expo to maintain structural integrity as the wood dried. The project was then disassembled and shipped back to Switzerland in a post-tensioned state, increasing the value of the lumber. The porous design also played a crucial role in the programing of the space; unlike other pavilions which traditionally served as national portfolios, the soundbox was intended as place to relax, socialize, and explore. Over 500 musicians wandered through the projects labyrinthian layout during its 6 month existence, sometimes interacting through the walls, other times congregation for orchestral performances. Three different bar and food areas ensured visitors had a more private space to relax amongst the congested expo grounds. Photos (C) Roland Halbe. 
subtilitas:

Peter Zumthor - Swiss sound box, a pavilion for the 2000 expo in Hanover. The temporary pavilion was designed with the expo’s theme of “sustainability” in mind. Over 3000 cubic meters of Swiss Larch and Fir were shipped to Germany, and stacked in a fashion similar to standard lumber-drying racks. Engineer Jürg Conzett was brought in to devise a cable tensioning system that allowed the structure to be assembled without the use of nails, screws, or other adhesives. The tension rods were periodically tightened throughout the course of the expo to maintain structural integrity as the wood dried. The project was then disassembled and shipped back to Switzerland in a post-tensioned state, increasing the value of the lumber. The porous design also played a crucial role in the programing of the space; unlike other pavilions which traditionally served as national portfolios, the soundbox was intended as place to relax, socialize, and explore. Over 500 musicians wandered through the projects labyrinthian layout during its 6 month existence, sometimes interacting through the walls, other times congregation for orchestral performances. Three different bar and food areas ensured visitors had a more private space to relax amongst the congested expo grounds. Photos (C) Roland Halbe. 
subtilitas:

Peter Zumthor - Swiss sound box, a pavilion for the 2000 expo in Hanover. The temporary pavilion was designed with the expo’s theme of “sustainability” in mind. Over 3000 cubic meters of Swiss Larch and Fir were shipped to Germany, and stacked in a fashion similar to standard lumber-drying racks. Engineer Jürg Conzett was brought in to devise a cable tensioning system that allowed the structure to be assembled without the use of nails, screws, or other adhesives. The tension rods were periodically tightened throughout the course of the expo to maintain structural integrity as the wood dried. The project was then disassembled and shipped back to Switzerland in a post-tensioned state, increasing the value of the lumber. The porous design also played a crucial role in the programing of the space; unlike other pavilions which traditionally served as national portfolios, the soundbox was intended as place to relax, socialize, and explore. Over 500 musicians wandered through the projects labyrinthian layout during its 6 month existence, sometimes interacting through the walls, other times congregation for orchestral performances. Three different bar and food areas ensured visitors had a more private space to relax amongst the congested expo grounds. Photos (C) Roland Halbe. 
subtilitas:

Peter Zumthor - Swiss sound box, a pavilion for the 2000 expo in Hanover. The temporary pavilion was designed with the expo’s theme of “sustainability” in mind. Over 3000 cubic meters of Swiss Larch and Fir were shipped to Germany, and stacked in a fashion similar to standard lumber-drying racks. Engineer Jürg Conzett was brought in to devise a cable tensioning system that allowed the structure to be assembled without the use of nails, screws, or other adhesives. The tension rods were periodically tightened throughout the course of the expo to maintain structural integrity as the wood dried. The project was then disassembled and shipped back to Switzerland in a post-tensioned state, increasing the value of the lumber. The porous design also played a crucial role in the programing of the space; unlike other pavilions which traditionally served as national portfolios, the soundbox was intended as place to relax, socialize, and explore. Over 500 musicians wandered through the projects labyrinthian layout during its 6 month existence, sometimes interacting through the walls, other times congregation for orchestral performances. Three different bar and food areas ensured visitors had a more private space to relax amongst the congested expo grounds. Photos (C) Roland Halbe. 
subtilitas:

Peter Zumthor - Swiss sound box, a pavilion for the 2000 expo in Hanover. The temporary pavilion was designed with the expo’s theme of “sustainability” in mind. Over 3000 cubic meters of Swiss Larch and Fir were shipped to Germany, and stacked in a fashion similar to standard lumber-drying racks. Engineer Jürg Conzett was brought in to devise a cable tensioning system that allowed the structure to be assembled without the use of nails, screws, or other adhesives. The tension rods were periodically tightened throughout the course of the expo to maintain structural integrity as the wood dried. The project was then disassembled and shipped back to Switzerland in a post-tensioned state, increasing the value of the lumber. The porous design also played a crucial role in the programing of the space; unlike other pavilions which traditionally served as national portfolios, the soundbox was intended as place to relax, socialize, and explore. Over 500 musicians wandered through the projects labyrinthian layout during its 6 month existence, sometimes interacting through the walls, other times congregation for orchestral performances. Three different bar and food areas ensured visitors had a more private space to relax amongst the congested expo grounds. Photos (C) Roland Halbe. 
+
scalesofperception:

Megacities | Marcus Lyon | Via
SoP | Scale of Environments
scalesofperception:

Megacities | Marcus Lyon | Via
SoP | Scale of Environments
scalesofperception:

Megacities | Marcus Lyon | Via
SoP | Scale of Environments
scalesofperception:

Megacities | Marcus Lyon | Via
SoP | Scale of Environments
scalesofperception:

Megacities | Marcus Lyon | Via
SoP | Scale of Environments
scalesofperception:

Megacities | Marcus Lyon | Via
SoP | Scale of Environments
scalesofperception:

Megacities | Marcus Lyon | Via
SoP | Scale of Environments
+
+
followcrab:

Vienna drawing